Familierecht

Uw notariële zaken verdienen alle aandacht. Op een persoonlijke en open manier gaan we met u in gesprek en nemen alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Desgewenst bij u thuis ‘aan de keukentafel’ of bij ons op kantoor. Als geen ander weten we hoe belangrijk het is dat u uw wensen onbelemmerd uit kunt spreken. Wij zijn in staat oprecht hiernaar te luisteren. Alles mag en kan worden besproken.

Vervolgens gaan we in op de juridische mogelijkheden van uw wensen en bereiden het traject bij de notaris alvast voor. Zo hoeft u zelf de drempel naar de notaris niet over en wordt u toch adequaat geholpen bij uw notariële zaken.

Onze mensen hebben jarenlange ervaring in het notariaat als (kandidaat-)notaris en zijn deskundig op het gebied van erfrecht en personen- en familierecht. Ze zijn u graag behulpzaam bij het opstellen van een testament, samenlevingscontract, huwelijkse voorwaarden of levenstestament.

Wij kunnen u ook helpen op het gebied van vastgoed en ondernemingsrecht. Heeft u vragen over de aankoop van uw woning of het afsluiten van een hypotheek? Over het oprichten van een stichting, een besloten vennootschap of andere notariële vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Praktijkvoorbeeld

“Een testament hebben is volledig overbodig.”, zegt mevrouw Haarsma. Als ze overlijdt gaat haar volledige nalatenschap immers naar haar zus. Maar wat ze zich niet realiseert is dat de kinderen van haar overleden broer mee erven, ook al ziet ze hen nooit.
Een familielid van mevrouw Haarsma neemt contact met ons op en vraagt of we hierover een gesprek met haar kunnen hebben. Dat gebeurt en samen nemen we haar wensen door. Ook begeleiden we haar bij het traject naar de notaris. Naderhand is mevrouw Haarsma blij dat ze haar eisen en wensen toch heeft laten vastleggen.

“Kun je kinderen onterven?”, vraagt de heer Hendriks.
Antwoord daarop is dat je kinderen inderdaad ‘deels’ kunt onterven, maar dat ze wel altijd het recht behouden op een bedrag in geld, de legitieme portie. Daar moeten ze dan wel binnen vijf jaar na het overlijden een beroep op doen. We praten hierover door met de heer Hendriks en helpen hem bij het opstellen van zijn testament.